Waarom hydrocultuur planten ideaal zijn voor op kantoor

corynocarpus-laevigata-variegata-in-chique-lood

Hydrocultuur planten worden vaak als groen oplossing in kantoren aangeboden. Waarom wordt er vaak gekozen voor dit type kantoorbeplanting? Wat komt er allemaal kijken bij de verzorging van een hydrocultuur plant? Met onze jarenlange expertise op het gebied van interieurbeplanting en hydrocultuur geven wij u graag wat concrete tips.

Wat zijn hydrocultuur planten?

Hydrocultuur planten zijn grondcultuur planten waarvan de wortels bewerkt zijn. Door deze bewerking kunnen de wortels in kleikorreltjes staan. Deze kleikorrels kunnen water opnemen én afgeven aan de plantwortels. Zo kan de plant water opnemen wanneer deze dat nodig heeft.

Voordelen Hydrocultuur beplanting

Hydrocultuur beplanting voor kantoorinterieur biedt u vele voordelen.
Hydrocultuur planten vragen om weinig onderhoud. Overplanten per jaar is overbodig en de levensduur van dit type beplanting is langer dan menig grondcultuur plant.
Bovendien zijn hydrocultuur planten minder gevoelig voor ongedierte en daardoor hygiënischer.

Verzorging van een hydrocultuur plant

Een hydrocultuurplant wordt eigenlijk altijd direct in een mooie plantenbak geleverd en met een watermeter. De watermeter helpt u om de juiste hoeveelheid water te geven, maar deze reageert altijd met wat vertraging. Voer het dus langzaam op en medium is vaak voldoende. Nadat de meter op laag staat, mag deze vier tot vijf dagen laag blijven staan, zodat de wortels niet continue in het water staan. Dit in verband met de kans op wortelrot. Overigens geldt dit niet voor alle type beplanting. Sommige planten mogen zelf lang droog staan. Voor de juiste verzorging van uw planten, adviseert Holland Project Plant u graag.

Uiteraard spelen er ook ander factoren mee bij de verzorging van een hydrocultuur plant zoals de luchtvochtigheidsgraad, lichtval en airconditioning binnen een kantoorgebouw.

De verzorging van een hydrocultuur plant vraagt om goed en planmatig onderhoud. Onze groenspecialisten helpen u uw kantoorbeplanting fris, representatief en stofvrij te houden.
Naast beplantingsadvies kunt u bij ons terecht voor onderhoud van nieuwe en bestaande kantoorbeplanting. Bekijk onze abonnementsvormen voor meer informatie over de mogelijkheden op het gebied van kantoor interieurbeplanting.

Proefopstelling bespreekbaar

Een proefopstelling in gedachten voor uw hydrocultuur planten? Holland Project Plant zorgt ervoor!
Het kan zijn dat u niet geheel zeker bent van datgene dat u in gedachten heeft. Holland Project Plant zorgt er dan voor dat u de gewenste pot, schaal en/of plant ‘op zicht’ krijgt op de gewenste plek in het interieur. Meer weten over een proefopstelling? Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

Deel deze pagina via:

Contact

Holland Project Plant
Veemarktkade 8
5222 AE ‘s-Hertogenbosch

Telefoon: 0418 510999
info@holland-project-plant.nl

Informatie

KvK Tiel: 11020056
BTW nr: NL032661241B01
Algemene voorwaarden

Colofon

Volg ons via: