Duurzaamheid en MVO bij Holland Project Plant

Milieu staat bij Holland Project Plant hoog in het vaandel. Naast het vermijden van milieugevaarlijke stoffen en minimaliseren van de afvalproductie gebeurt onze inkoop bijvoorbeeld bij klimaatneutrale kwekerijen. Maar wat betekent dit eigenlijk? Het woord klimaatneutraal legt in zichzelf eigenlijk al uit waar het om gaat: Een proces is klimaatneutraal als het niet bijdraagt aan klimaatverandering. Een ander, veel gebruikt woord voor een klimaatneutraal proces is CO2-neutraal. Klimaatneutraal en CO2-neutraal worden door elkaar gebruikt, maar hebben dus dezelfde betekenis. Een proces of dienst is pas klimaatneutraal, als er géén sprake is van CO2-uitstoot of als de geproduceerde broeikasgassen elders worden gecompenseerd.

KLIMAATCOMPENSATIE

Het is voor bedrijven en/of fabrikanten niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld omdat het aanpassen van het proces te duur is, om klimaatneutraal te produceren. Dan kan er voor gekozen worden om de geproduceerde CO2-uitstoot elders te voorkomen of om de geproduceerde hoeveelheid vast te leggen in de natuur. Dit heet klimaatcompensatie of CO2-compensatie. De compensatie vindt bij voorkeur plaats door te investeren in duurzame energie en/of energiebesparende producten. Met behulp van het compensatiesysteem wordt op een snellere manier gewerkt aan het terugdringen van de CO2-uitstoot, dan op dit moment, via de huidige technische systemen, mogelijk is.

Als u voor Holland Project Plant kiest dan kiest u ook voor een bijdrage aan het milieu en kwalitatief hoogwaardige producten en diensten.

Deel deze pagina via:

Contact

Holland Project Plant
Veemarktkade 8
5222 AE ‘s-Hertogenbosch

Telefoon: 0418 510999
info@holland-project-plant.nl

Informatie

KvK Tiel: 11020056
BTW nr: NL032661241B01
Algemene voorwaarden

Colofon

Volg ons via: