Oncologisch centrum ZH Gelderse Vallei Ede

Holland Project Plant had de opdracht om voor de ruimte van het oncologisch centrum van Ziekenhuis Gelderse Vallei een groene natuurlijke rustgevende omgeving te creëren. Het doel was om één geheel, bijpassend bij het interieur te maken. Daarnaast moesten de bakken ook dienen als een natuurlijke afscheiding waardoor er enige privacy kan worden gewaarborgd.

Zijdebeplanting

Naast het feit dat er weinig tot geen daglicht in het ziekenhuis aanwezig is, is uit hygiënisch oogpunt gekozen voor kunstbeplanting. Deze zijdebeplanting is nagenoeg niet van echt te onderscheiden en heeft weinig tot geen onderhoud nodig. Voor het ziekenhuis is gekozen voor de Dracaena surculosa; een groene, volle plant.

Plantenbakken

Als combinatie met de paarse meubels zijn er witte kunststof hoogglans bakken gebruikt. Door de langwerpige vorm in combinatie met hogere beplanting, is er een afscheiding gecreëerd.

Hydrocultuur

Op de gang naar het oncologisch centrum van Ziekenhuis Gelderse Vallei, komt wel voldoende daglicht binnen. Daarom is voor deze gang gekozen voor beplanting op basis van hydrocultuur. Een vertakte Schefflera Luseana in een Tropical vase siert de gang naar het oncologisch centrum. De Tropical vase heeft een natuurlijke uitstraling door de houtstructuur in de plantenbak.

Deel deze pagina via:

Contact

Holland Project Plant
Veemarktkade 8
5222 AE ‘s-Hertogenbosch

Telefoon: 0418 510999
info@holland-project-plant.nl

Informatie

KvK Tiel: 11020056
BTW nr: NL032661241B01
Algemene voorwaarden

Colofon

Volg ons via: