Semi-hydrocultuur oplossing voor “Breda vooruit”

Bij de nieuwe groenvoorziening van het Atrium van Wooncomplex “Breda Vooruit” is gekozen voor beplanting op basis van semi-hydrocultuur, een vakkundige groenoplossing passend bij de onverwarmde ruimte in het gebouw.

In opdracht van Liv Ontwerp heeft Holland Project Plant het groenadvies gegeven en in het Atrium uitgevoerd.

Atrium ontzorgt door inzet van een watergeefsysteem

Omdat de ruimte niet verwarmd wordt en er weinig natuurlijk daglicht binnentreedt, kiest Holland Project Plant voor beplanting op basis van semi-hydrocultuur. Bij semi-hydrocultuur wordt de beplanting geplaatst op basis van een watergeefsysteem, maar blijft de beplanting in de aarde. De onderste laag in de plantenbak bestaat uit hydrokorrels. Zo wordt periodiek de juiste hoeveelheid water toegediend.

Semi-hydrocultuur bomen en planten

In het midden van het Atrium staan drie grote bomen. De bomen, Trachycarpus fortunei, staan in grote fiberstone antraciet grijze bakken, op basis van semihydrocultuur.

Naast de drie bomen, is er door LIV ontwerp een kubusvorm ontworpen, waar op diverse hoogtes een assortiment van natuurlijke bakken is geplaatst. Alle bakken zijn gevuld met diverse soorten planten, zoals: Rhipsalis burchelli, Rhapis humilis, Citrus lemon, Crassula horntree en Aloë vera spinossima.

In het Atrium zijn meerdere werkplekken gecreëerd. Aan het stalen frame, boven deze werkplekken, hangen antraciet artstone hanging baskets. Deze zijn gevuld met diverse soorten Rhipsalis op basis van semi-hydrocultuur. Op de tafel staan twee grafiet potten voorzien van Rhipsalis pulchra. Naast de werkplek is er door LIV ontwerp ook een houten hoge bak gemaakt met een stalen frame. Deze bak is gevuld met, Euphorbia aeruginosa.

Bij de entree is gekozen voor een zijden plant omdat naast het weinige daglicht en de ruimte niet verwarmd wordt er teveel tocht aanwezig is in deze ruimte, Alocasia Calidora in een polystone, grijze betonlook bak.

Het resultaat van een prettige samenwerking tussen Holland Project Plant en Liv ontwerp mag er zijn. Er is een eigentijds ontwerp met vakkundige groenvoorziening passend bij de ruimte gerealiseerd. Een resultaat waar de bewoners van Wooncomplex “Breda Vooruit” tevreden over zijn.

Deel deze pagina via:

Contact

Holland Project Plant
Veemarktkade 8
5222 AE ‘s-Hertogenbosch

Telefoon: 0418 510999
info@holland-project-plant.nl

Informatie

KvK Tiel: 11020056
BTW nr: NL032661241B01
Algemene voorwaarden

Colofon

Volg ons via: